Katarini Kresal je, kot kaže, prekipelo in zoper Zmaga Jelinčiča, zaradi njegovih izjav v tedniku Reporter, predlaga kazenski pregon. Foto: MMC RTV SLO
Katarini Kresal je, kot kaže, prekipelo in zoper Zmaga Jelinčiča, zaradi njegovih izjav v tedniku Reporter, predlaga kazenski pregon. Foto: MMC RTV SLO

Predsednica LDS-a in notranja ministrica Katarina Kresal je že dejala, da omenjenega komuniciranja ni bilo, za kazenski pregon pa naj bi se odločila zaradi suma kaznivega dejanja zoper čast in dobro ime. Jelinčiča namerava civilno tožiti tudi državni sekretar Goran Klemenčič, poroča Delo.

Klemenčiča moti tudi vloga časnika Reporter, ki je pogovor z Jelinčičem, v katerem je ta govoril o domnevnem dopisovanju na relaciji Kresalova-Klemenčič, objavil, zato razmišlja o prijavi na častno novinarsko razsodišče.

Kaj je Reporterju povedal Jelinčič?
Zmago Jelinčič
je Reporterju razkril elektronska pisma, ki naj bi potovala med elektronskima naslovoma katarina.kresal@gov.si in gorazd.klemencic@gov.si, in naj bi dokazovala, da je policijsko akcijo, v kateri so pridržali dva poslanca in ministra, usmerjala Kresalova. Tako Klemenčič kot Kresalova sta dopisovanje zanikala, pa tudi Jelinčič je za Reporter dejal, da ne ve, ali je korespondenca verodostojna.

Verodostojnosti ni potrdil niti Jelinčičev vir
Jelinčičev vir verodostojnosti pisem ni mogel potrditi in je celo dejal, da ve, da lahko danes "take zadeve naredi vsak", še piše Delo. Klemenčič je avtorje pisem označil za "navadne šalabajzerje".

Odzval se je tudi Reporterjev novinar Igor Kršinar, ki je na Klemenčiča pred objavo prispevka naslovil vprašanje, ali uporablja omenjen elektronski naslov (pri tem je Klemenčiču ime Goran in ne Gorazd). Dejal je, da je po intervjuju z Jelinčičem tako pri Kresalovi kot Klemenčiču in na policiji preveril, koliko sta vedela o policijski preiskavi, preden sta bila o njej uradno obveščena, odgovore pa je objavil v posebnem članku. O tem je obvestil tudi Jelinčiča, ki bi lahko v okviru avtorizacije intervjuja svoj odgovor spremenil, a naj bi ta vztrajal pri svojem, je dejal Kršinar.