Gradis bo pri projektu sodeloval z Merkurjem in Energoplanom. Foto: MMC RTV SLO
Gradis bo pri projektu sodeloval z Merkurjem in Energoplanom. Foto: MMC RTV SLO
Stadion v Stožicah leta 2010

Ljubljanski župan Zoran Janković je mesec dni po izbiri partnerja z Gradisom podpisal pogodbo za gradnjo novega športnega parka v Stožicah.

Pri poslu ima Gradis 51-odstotni delež, MOL pa 49-odstotnega. Za delež v partnerstvu je Gradis odštel 81 milijonov evrov. "Zdaj imamo vsak svojo nalogo, vsak svoje delo," je ob tem povedal izvršni direktor Gradisa skupina G . Kot je zagotovil župan Zoran Janković, bo delo zgrajeno v roku, torej do konca junija 2010, in tudi kakovostno.

Kot je še povedal župan Janković, sledi ogled primernega stadiona v tujini, ki bi ljubljanskemu projektu lahko služil kot vzorec. V maju je načtovan prevzem gradbišča, ki ga trenutno čisti SCT.

V Ljubljani en ali dva prvoligaša?
Novi stadion bo namenjen slovenski nogometni reprezentanci pa tudi enemu ali dvema prvoligašema. Zoran Janković je opozoril, da je želel, da bi se oba najmočnejša ljubljanska nogometna kluba združila v en kolektiv, a se to ni zgodilo. Dvorana bo namenjena košarki, odbojki in rokometu, odločitev glede hokeja pa še poteka.

Poskrbljeno tudi za nakupovanja željne
Stadion bo imel 16.000 sedežev, športna dvorana pa 12.000, v bližini pa bo tudi nakupovalni center, ki bo umeščen med dvoano in stadionom. Poskrbljeno bo za 5.000 parkirišč.

E. S.

Stadion v Stožicah leta 2010
Na novem stadionu bomo lahko uživali leta 2010. Foto: MMC RTV SLO
Športni park bo športnim navdušencem lahko dostopen ... Foto: MMC RTV SLO
... saj bo postavljen ob ljubljanski obvoznici. Foto: MOL
Poskrbljeno bo tudi za 5.000 parkirišč. Foto: MMC RTV SLO
Makete so na ogled v ljubljanski mestni hiši. Foto: MMC RTV SLO
Novi stadion bo končno primerljiv z evropskimi standardi. Foto: MOL
Za tiste, ki jih šport manj zanima, bo na voljo nakupovalni center. Foto: MOL