Golobič in Pahor sta se o kadrovskih imenovanjih v gospodarskih družbah pogovarjala tudi po telefonu. Foto: MMC RTV SLO
Golobič in Pahor sta se o kadrovskih imenovanjih v gospodarskih družbah pogovarjala tudi po telefonu. Foto: MMC RTV SLO

Po nekaterih informacijah naj bi Zares celo grozil z izstopom iz koalicije, a predsednik stranke Golobič to zanika, pišejo v časopisu Dnevnik. V pismu je tako Golobič Pahorja opozoril na zaveze koalicije glede načina kadrovanja, na standarde v zvezi s tem in na obljubo o drugačni politiki kadrovanja, kot smo ji bili priče doslej.

Zares namreč ne sprejema načina postopka imenovanj, saj želijo, da bi ta potekala prek javnega razpisa, pri tem pa poudarjajo, da opozorilo ni uperjeno proti nobeni konkretni osebi.

Veselinovič bi moral biti poslanec LDS-a
Nadzorni svet Nove Ljubljanske banke je sicer v petek za novega predsednika uprave imenoval Draška Veselinoviča, ki je trenutno predsednik uprave Deželne banke Slovenije. Veselinovič je na zadnjih državnozborskih volitvah kandidiral na listi LDS-a in bi v poslanskih klopeh kot nadomestni poslanec moral zamenjati Katarino Kresal, ko je bila ta imenovana za notranjo ministrico. Poslanski funkciji se je Veselinovič odpovedal, saj je želel ostati na čelu banke.

Nesoglasja že zaradi uprave Kada?
Trenja v koaliciji naj bi povzročil tudi način imenovanja novega vodstva Kada, zaradi česar so po nekaterih informacijah na četrtkovi seji vlade protestirali Golobič, minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari, minister za gospodarstvo Matej Lahovnik in minister za finance Franc Križanič. V izbiro nove uprave naj bi se po pisanju Dnevnika v zadnjih dneh vpletle različne interesne skupine, ki so v kapitalsko družbo želele postaviti svoje ljudi.

Spremembe naj bi se obetale tudi članom uprave Petrola in Zavarovalnice Triglav. Nadzorniki Petrola se sicer v petek za spremembe niso odločili, seja nadzornikov Triglavav pa bo v ponedeljek.

A. S.