Kadrovske spremembe je doživelo vseh pet programsko-produkcijskih enot javnega zavoda. Foto: RTV SLO
Kadrovske spremembe je doživelo vseh pet programsko-produkcijskih enot javnega zavoda. Foto: RTV SLO
RTV Koper
Mandati so prenehali tudi dosedanjim urednikom na RTV Koper. Foto: RTV SLO

Generalni direktor RTV-ja Anton Guzej je imenoval vršilce dolžnosti odgovornih urednikov uredniško-producentskih enot, ki bodo to funkcijo opravljali do imenovanja novih odgovornih urednikov oz. najdlje do 31. decembra letos.

Mandat je prenehal dosedanjima direktorjema programov za italijansko in madžarsko narodno skupnost, odgovornim urednikom na Televiziji Slovenija, na Radiu Slovenija, v regionalnih centrih Koper in Maribor, vodji Multimedijskega centra in vodji enote Oddajniki in zveze.

Kdo vse so vršilci dolžnosti?
V. d. pomočnika generalnega direktorja za radio in televizijo za avtohtono italijansko narodno skupnost je postal Antonio Rocco, v. d. pomočnika generalnega direktorja za radio in televizijo za avtohtono madžarsko narodno skupnost pa dr. Albert Halász.

Na Televiziji Slovenija v. d. odgovornega urednika informativnega programa ostaja Rajko Gerič, v. d. odgovornega urednika razvedrilnega programa je namesto Vanje Vardjana postal Petar Radovič, v. d. odgovornega urednika kulturnega in umetniškega programa je Jani Virk, v. d. odgovornega urednika športnega programa Igor Bergant, v. d. odgovornega urednika za parlamentarne vsebine pa Ljerka Bizilj, v. d. vodje programsko-produkcijske enote Multimedijski center je Zvezdan Martič.

V Programsko-produkcijski enoti Regionalni RTV-center Maribor so postali v.d. odgovornega urednika dosedanji odgovorni uredniki: za televizijski program za madžarsko narodno skupnost Helena Zver, za radijski program za madžarsko narodno skupnost Jožef Vegi, za regionalni televizijski program pa že dosedanji v. d. Marjan Šrimpf. Peter Habjanič je postal v. d. odgovornega urednika za regionalni radijski program (namesto Antona Petelinška), Srečko Trglec pa je v. d. odgovornega urednika novega uredništva radijskega programa za tujo javnost.