Kaj bo izstop DeSUs-a pomenil za nadaljnje delo vlade? Foto: MMC RTV SLO
Kaj bo izstop DeSUs-a pomenil za nadaljnje delo vlade? Foto: MMC RTV SLO

V raziskavi, ki jo je za RTV Slovenija opravil Inštitut Mediana, je med 700 sodelujočimi na vprašanje, kako bo po izstopu DeSUS-a iz vladne koalicije delovala okrnjena vlada, 35 odstotkov odgovorilo, da enako kot do zdaj, 34,9 odstotka, da bo vlada delovala slabše in težje, 7,4 odstotka vprašanih pa je izrazilo prepričanje, da bo vlada delovala bolje in učinkoviteje.

V anketi, izvedeni med 9. in 12. majem, 22,1 odstotka anketirancev na vprašanje ni znalo odgovoriti, 0,6 odstotka pa se je odločilo za katerega izmed drugih odgovorov.

Anketa MMC-ja: 38 odstotkov verjame v predčasne volitve
Podobno anketno vprašanje smo vam na MMC-ju zastavili tudi na naši spletni strani. 38 odstotkov vas je odgovorilo, da je s to vlado konec in da bodo sledile predčasne volitve, 27 odstotkov vas je zatrdilo, da bo delo vlade po izstopu DeSUS-a težje, vendar bo zdržala do konca, 14 odstotkov pa vas meni, da se bo našel nov koalicijski parner.

9 odstotkov vas je še prepričanih, da bo sledila rekonstrukcija vlade, 4 odstotki, da bo SD predlagala novega mandatarja, 8 odstotkov pa vas ne verjame v nobenega izmed omenjenih scenarijev.