Kanglerja spet preiskujejo kriminalisti. Foto: BoBo
Kanglerja spet preiskujejo kriminalisti. Foto: BoBo

"Župan zaenkrat ni prejel ovadbe, zato tega tudi ne moremo komentirati," je povedal Simon Potrč iz kabineta mariborskega župana.

Policija informacij o morebitnih ovadbah danes ne daje. Župan Kangler je namreč po pisanju spletnega Dela eden izmed petih osumljencev, vpletenih v sporno menjavo zemljišč. Šlo naj bi za primer izpred dveh let, ko naj bi z zamenjavo zemljišč za bodočo toplarno osumljenci občino oškodovali za okoli šest milijonov evrov.
Posel je komisija za preprečevanje korupcije, ki jo je tedaj še vodil Drago Kos, označila za koruptiven, poroča Žurnal24. Mariborski občinski svet je oktobra leta 2008 po hitrem postopku odobril zamenjavo zemljišč s podjetjema MTB in MIK Celje, ki sta ta zemljišča kupili dober mesec prej. Zemljišča so morali nato odkupiti, občina pa naj bi bila pri tem oškodovana za okoli šest milijonov evrov.
Proti Kanglerju in še štirim drugim osebam je bila že minulo leto vložena kazenska ovadba, in sicer prav tako povezana z nepremičninskimi posli. Šlo naj bi za domnevne nepravilnosti in zlorabo položaja pri ustanavljanju družbe Dom pod Gorco. Ta naj bi gradila dom starostnikov za 150 varovancev, 30 oskrbovanih stanovanj in kapelice na mariborskih Studencih. Kangler je takrat ovadbo zavrnil kot čisti konstrukt.