"Predvsem je treba počakati na epilog," pravi mariborski župan. Foto: BoBo

"Zelo sem presenečen nad takšno ovadbo. Gre za čisti politični konstrukt, za katerega sem že slišal pred lokalnimi volitvami," je dejal župan Mestne občine Maribor Franc Kangler, potem ko je izvedel, da je med ovadenimi zaradi domnevnih nepravilnosti in zlorabe položaja pri ustanavljanju družbe Dom pod Gorco.

"Strokovne službe niso dale opozoril"
Po neuradnih informacijah naj bi bili ob Kanglerju ovadeni še direktorica mariborskega medobčinskega stanovanjskega sklada Tanja Vindiš Furman, direktorica Doma pod Gorco Irena Hedl in predsednik nadzornega sveta Doma pod Gorco Aleš Škof, poroča Večer.

Kangler poudarja, da "strokovne službe niso opozorile na noben člen, ki bi bil v nasprotju s katero koli zakonodajo, niti ne notarka, ki je overjala podpise in družbeno pogodbo, niti ne registracijski sodnik, zato sem prepričan, da gre za čisti politični konstrukt".

Graditi nameravajo dom starostnikov
Družba Dom pod Gorco je bila ustanovljena z namenom gradnje doma starostnikov za 150 varovancev, 30 oskrbovanih stanovanj in kapelice na mariborskih Studencih. Sredi junija je preiskovalni sodnik odredil zaseg občinske dokumentacije, saj naj bi po njegovem mnenju obstajal sum, da so župan in nekateri drugi uradniki občine zlorabili svoj položaj, ko so posel dodelili družbi Stavbar Velt.

Gre za podjetje z enim samim zaposlenim, Miroslavom Temnikom, sicer direktorjem podjetja Stavbar gradnje, ki naj bi se skupaj z družbo MTB skrivala za izbranim podjetjem. Obe omenjeni gradbeni podjetji sta od letos v prisilni poravnavi.