Vodja SDS-ovih poslancev Jože Tanko meni, da bi morala preiskovalna komisija DZ-ja razširiti področje dela. Foto: RTV SLO
Vodja SDS-ovih poslancev Jože Tanko meni, da bi morala preiskovalna komisija DZ-ja razširiti področje dela. Foto: RTV SLO
Anton Rop
Vodja poslanske skupine LDS-a Anton Rop je predlog koalicije označil za absurd. Foto: RTV SLO

Po Tankovem mnenju bi morali njeno delo razširiti tudi na druge primere nepregledne prodaje deležev Kada in Soda v preteklosti.

Z njim se je strinjal tudi vodja poslancev NSi-ja Alojz Sok. Oba poslanca menita, da bi bilo smiselno, da se s primerom ukvarja ena komisija. Tanko je zavrnil očitek opozicije, da gre za slepilni manever. Dejal je, da ustanovitev preiskovalne komisije ne bi bila potrebna, če bi delo komisije za nadzor proračuna potekalo tako, kot je treba.

Rop: Predlog koalicije je absurd
Vodja poslanske skupine LDS-a Anton Rop pa meni, da je koalicijska zahteva za ustanovitev komisije absurd, saj gre za inštrument opozicije. LDS upa, da bo koalicija zahtevo umaknila in se pridružila njihovi v delih, kjer bi bilo to smiselno.

Predlog koalicijskih poslancev je absurden tudi zato, ker imajo vladajoče stranke popolno oblast nad Kadom in Sodom, pa tudi zato, ker naj bi bile predmet preiskave vse transakcije, teh pa je okoli 1.000.