Predsednik parlamenta je že prejel nekatera imena poslancev za mesta v delovnih telesih. Foto: RTV SLO
Predsednik parlamenta je že prejel nekatera imena poslancev za mesta v delovnih telesih. Foto: RTV SLO

Socialni demokrati in nepovezani poslanci so predsedniku DZ-ja Francetu Cukjatiju namreč že sporočili imena poslancev za mesta v delovnih telesih parlamenta. V LDS-u bodo seznam končali jutri.

V SD-ju so štirim "prestopnikom" iz LDS-a namenili mesta, ki naj bi najbolj ustrezala njihovemu znanju, je poudaril vodja njihove poslanske skupine Miran Potrč. Zato želijo, da bi Cvikl dobil mesto v komisiji za nadzor proračuna, Rop v odboru za gospodarstvo in finance, Lavtižar Beblerjeva v odboru za zunanjo politiko, Pavliha pa v odboru za promet. Odločitev o tem, kdo bo prevzel mesto podpredsednika parlamenta, ki SD-ju pripada kot največji opozicijski stranki, socialne demokrate še čaka.

Skupina nepovezanih poslencev, ki je prav tako rešila zagato, kot vodjo komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb vidi Pavla Gantarja.

V LDS-u, kjer so priprave za oblikovanje seznama že stekle, pa pravijo, da bodo za kandidata za predsednika komisije za nadzor proračuna verjetno predlagali Milana Petka.