Govorili naj bi le o krpanih. Foto: MMC RTV SLO
Govorili naj bi le o krpanih. Foto: MMC RTV SLO
Tone Krkovič
Krkovič je pripravljen za svoje dobro ime tudi tožiti. Foto: MMC RTV SLO
Krkovič zanika vse obtožbe

"Če me Pavček obtožuje, da sem mu dal vizitke, ga bom tožil," je dejal ob robu slovesnosti ob 18. obletnici ustanovitve Manevrske strukture narodne zaščite. Krkovič je še dodal, da se je Pavček z besedami "da sta mu dala vizitke" očitno krepko zavaroval, saj ga Krkovič ne more tožiti zaradi klevetanja.

Krkovič je tako vnovič ostro zanikal, da naj bi lobiral za finsko Patrio, ki je na koncu dobila posel pri nakupu oklepnikov 8 x 8.

Do Pavčka sta se po Krkovičevih besedah odpravila, da jima je ta temeljito predstavil proizvodnjo oklepnikov krpan v Sistemski tehniki. O vsem pa naj bi bil obveščen tudi tedanji načelnik generalštaba Ladislav Lipič, ki je predsednika uprave Viator & Vektor obiskal v službeni uniformi.

Krkovič: Pavček me zagotovo po naročilu vleče v to igro
Pri Pačku naj bi bil Krkovič še enkrat, in sicer ko mu je ta temeljito predstavil proizvodnjo oklepnikov Steier, kar je takrat razumel kot prijateljsko potezo za pridobiti njegovo mnenje. Danes pa ve, da je šlo za poskus vpliva nanj, da bo izbrana Sistemska tehnika, je prepričan Krkovič.

Krkovič tudi meni, da ga Pavček zagotovo po naročilu vleče v igro, zagotavlja pa, da temu ne bo nasedel. Pojasnil je še, da že vse od leta 1994 ni v položaju, da bi lahko odločal o nabavi nekega orožja, niti nima vpogleda v projekte.

Viator & Vektor: Pavček ni kontaktiral finske policije
Kot je znano, je Pavček povedal, da sta ga pred izbiro najboljšega ponudnika oklepnikov obiskala Tone Krkovič in Darko Njavro in mu v roke potisnila dve vizitki s pojasnilom, koga naj pokliče, če želi dobiti posel, česar pa Pavček ni storil.

Sicer pa so iz družbe Viator & Vektor sporočili, da Pavček ni kontaktiral finskih organov pregona, prav tako pa niso oni kontaktirali Pavčka, s čimer so zanikali nekatere informacije, ki so se pojavile v medijih.

Kabinet: Cvikl slabo obveščen
Premierjev kabinet se je odzval na navedbe Milana M. Cvikla o neudeležbi Janeza Janše na zaslišanju komisije o nakupu oklepnikov 8x8. Poslanec SD-ja obtožuje premierja, da se izogiba udeležbi, saj pravi, da je šele v torek sporočil, da ga ne bo na zaslišanje, ker se udeležuje vrha EU-LAC, čeprav je bila seja sklicana že 9. aprila. Pravi, da če bi to sporočil v ponedeljek, bi to lahko opravili v torek.

Iz kabineta odgovarjajo, da bi lahko Cvikl o odsotnosti izvedel že iz javno objavljenega programa o vrhu v Peruju, pa tudi sporočili so posebej. Dodajajo še, da obžalujejo Cviklovo vnovično slabo obveščenost.

Krkovič zanika vse obtožbe