Zanj je glasovalo 11 članov Sveta, dva sta bila vzdržana. Foto: MMC RTV Slovenija/Maja Ikanovič
Zanj je glasovalo 11 članov Sveta, dva sta bila vzdržana. Foto: MMC RTV Slovenija/Maja Ikanovič

Rupnika je za vršilca dolžnosti člana uprave predlagala vršilka dolžnosti predsednika uprave Natalija Gorščak. Svet Radiotelevizije Slovenija je predlog na izredni seji potrdil, je sporočila služba za komuniciranje RTV SLO.

Tudi Andrej Trček, ki je z mesta člana uprave odstopil pred dobrim mesecem dni, bo na njeno prošnjo še nekaj časa ostal član uprave.

Luka Rupnik je univerzitetni diplomirani pravnik, ki že dlje časa deluje na RTV Slovenija, in sicer na področju delovnega, medijskega in avtorskega prava. Zadnja leta je vodil pisarno za avtorske pravice.

Rupnik je v programu dela poudaril, da je delo vršilca dolžnosti po zakonu omejeno na opravljanje tekočih poslov, ki omogočajo nemoteno delovanje RTV Slovenija in zagotavljajo izpolnjevanje profesionalnih standardov na področju izvajanja radijske in televizijske dejavnosti.

Kot je napovedal, se bo zavzemal za nemoteno redno poslovanje, zakonitost poslovanja in preprečitev morebitne škode, ki bi pretila RTV Slovenija.

Dopolnitve programsko-produkcijskega načrta

Sorodna novica Evropska komisija Slovenijo pozvala k ureditvi financiranja RTV-ja in zvišanju sodniških plač

V nadaljevanju izredne seje so se osredinili na dopolnitve programsko-produkcijskega načrta za letošnjo jesensko shemo Televizije Slovenija. Stroške za 350.000 evrov bodo pokrili s prihodki Oddajnikov in zvez na podlagi pogodbe z ministrstvom za obrambo, s sofinanciranjem ministrstva za kulturo in prihranki TV Slovenija.

Zaradi potrjenih dopolnitev bo RTV Slovenija lahko poleg izbranih tekem slovenskih parašportnikov na paraolimpijskih igrah v Parizu prenašala tudi odprtje in zaključek tega športnega dogodka.

Prav tako dopolnitve med drugim predvidevajo v povprečju tri premiere filmov na mesec od septembra do decembra. Nedeljski večeri na prvem sporedu bodo v znamenju tretje sezone koprodukcijske serije Sisi, predstavili pa bodo tudi zgodbo o aktualni nizozemski kraljici Maximi. Na drugem sporedu bodo jesen obogatili z novo sezono poljudnoznanstvene serije BBC Planet Zemlja.

V okviru Dediščine Evrope bo od sredine septembra na ogled koprodukcijska serija Estonija, decembra pa film o slikarskem mojstru Caravaggiu, ljubezenska zgodba o slikarju Oskarju Kokoschki in ženi Gustava Mahlerja ter dokumentarni film ob 300-letnici rojstva nemškega filozofa Immanuela Kanta.

Oddajo Male sive celice bodo lahko izpeljali v neokrnjenem obsegu 31 namesto pred tem načrtovanih 23 oddaj, so zapisali v gradivu za današnjo sejo.

RTV seja o članu uprave