Za Miklavčičevo je glasovalo sedem članov sveta. Foto: RTV Slo
Za Miklavčičevo je glasovalo sedem članov sveta. Foto: RTV Slo
Klinični center je dobil novo generalno direktorico. Foto: RTV Slo

Svet KC-ja je za novo generalno direktorico Kliničnega centra izvolil pomočnico direktorja novomeške Krke Darinko Miklavčič.
Zanjo je glasovalo sedem od desetih članov sicer 11-članskega sveta. Član sveta in tudi kandidat za direktorja Valentin Sojar namreč ni glasoval. Imenovanje Miklavčičeve mora zdaj potrditi še vlada.

Minister za zdravje Andrej Bručan je že napovedal, da se bo to skoraj zagotovo tudi zgodilo, saj je Miklavčičevo podprlo vseh pet predstavnikov vlade v Svetu Kliničnega centra.

Valentina Sojarja sta z dvema glasovoma podprli predstavnici zaposlenih. Preostalih treh kandidatov Zvonka Hočevarja, Alojza Krapeža in Tomaža Schara ni podprl nihče od članov sveta zavoda. Na razpis je sicer prispelo osem kandidatur, vendar trije kandidati niso izpolnjevali vseh pogojev.

Erna Kos Grabnar je nova glavna medicinska sestra
Svet zavoda je v nadaljevanju za novo glavno medicinsko sestro KC-ja imenoval Erno Kos Grabnar. Poleg nje se je za to mesto potegovala še dozdajšnja glavna medicinska sestra Jelka Mlakar, odločilno pa je bilo soglasje, ki ga je k imenovanju Erne Kos Grabnar dala nova strokovna direktorica KC-ja Aleksandra Markovič.