Maratonskega branja Svetega pisma se bo po napovedih organizatorja udeležilo več kot tisoč bralcev. Foto: MMC RTV SLO
Maratonskega branja Svetega pisma se bo po napovedih organizatorja udeležilo več kot tisoč bralcev. Foto: MMC RTV SLO

Pri branju se bo v kapeli Duhovnega središča Svetega Jožefa v Ljubljani zvrstilo več kot 1.000 bralcev - prostovoljcev, v Ljubljani in po drugih krajih Slovenije pa bo organizirano tudi okrog 20 različnih spremljevalnih dogodkov. Pobudnik je Svetopisemska družba Slovenije, sodelujejo pa številna duhovna gibanja in krščanske cerkve.

Namen maratona spoznavanje "močnih sporočil Svetega pisma"
Iz Svetopisemske družbe so sporočili, da je namen Svetopisemskega maratona spoznavanje "močnih sporočil Svetega pisma, ki odmevajo od davnine do danes in se dotikajo vprašanj in problemov človeštva, aktualnih tudi v današnjem času". "Ob Svetopisemskem maratonu se družijo in spoznavajo predstavniki različnih krščanskih cerkva, zato ima dogodek velik ekumenski učinek. V letu, ko je Ljubljana svetovna prestolnica knjige s svetopisemskim maratonom poudarjamo tudi splošni kulturni pomen Biblije, saj smo Slovenci ravno z njenim prevodom dobili svoj knjižni jezik."

Seznam spremljevalnih dogodkov obsega številna predavanja
Pojasnili so še, da seznam spremljevalnih dogodkov obsega številna predavanja in kulturne prireditve. Med drugim bodo gostili svetovno znanega brata Jun iz Kitajske, avtorja knjige Nebeški človek, organizirali pa bodo še predavanje z naslovom Kaj je osnovno sporočilo Sv. pisma? ter predavanje pastorja Zmaga Godine Osvoboditev od bremen za katera niste ustvarjeni.

Na sklepni slovesnosti bo tudi koncert sodobne duhovne glasbe z dramskimi vložki igralca Gregorja Čušina.