Foto:
Foto:

Obtožnica mu očita kaznivo dejanje z namenom zaničevanja. Napisana je bila na podlagi kazenske ovadbe, ki jo je podal Bečir Kečanovič zaradi Pogorevčeve izjave na televiziji Pop TV.

Tožilstvo je predlagalo nekatere nove dokazne predloge, med njimi tudi zaslišanje nove priče, čemur je senat ugodil. Nad odločitvijo senata je bil presenečen Pogorevčev zagovornik Drago Demšar, ki je pričakoval oprostilno sodbo. Sojenje se bo nadaljevalo 15. aprila z zaslišanjem Darka Maverja.

Tožilstvo je obtožbo zoper Pogorevca vložilo novembra 2002 na podlagi kazenske ovadbe tedanjega državnega podsekretarja na notranjem ministrstvu Bečirja Kečanoviča.

Slednji Pogorevcu očita kaznivo dejanje z namenom zaničevanja, zagrešil pa naj bi ga z izjavo, objavljeno na televiziji Pop TV 8. maja 2002. Pogorevc je izjavil, da se posveta o varovanju človekovih pravic in svoboščin v postopkih represivnih organov, ki je potekal na Visoki policijsko-varnostni šoli v Ljubljani, ni udeležil zaradi nestrinjanja, ker nekdo, ki je v preteklosti grobo kršil človekove pravice, slovensko policijo in slovensko javnost zdaj poučuje o človekovih pravicah.