Eno tožbo je izgubil, eno dobil. Foto: EPA
Eno tožbo je izgubil, eno dobil. Foto: EPA

Pritožbo Ninamedia je višje sodišče zavrnilo kot neutemeljeno in potrdilo sodbo mariborskega okrožnega sodišča iz aprila letos, s katero je Janeza Janšo oprostilo obtožbe glede kaznivega dejanja obrekovanja in kaznivega dejanja razžalitve, so zapisali v odvetniški pisarni Zidar & Klemenčič.

Ninamedia je zasebno tožbo zoper nekdanjega premierja Janšo sprožila zaradi obrekovanja in razžalitve podjetja v intervjuju za časnik Večer, ki je bil objavljen 1. decembra 2007. V intervjuju je Janša med drugim dejal, da je Ninamedia "hišna služba Gregorja Golobiča" in da "Ninamedia javnega mnenja ne meri, ampak ga skuša ustvarjati".

"To je svet, v katerem Janša kraljuje"
Medtem ko Janševi odvetniki zatrjujejo, da "očitano dejanje ni kaznivo dejanje, saj podane izjave spadajo v kontekst dovoljene kritike in debate o javnomnenjskih raziskavah," pa direktor Ninamedie Nikola Damjanić poudarja, da je sodnica na sojenju "nastopala kot Janševa odvetnica."

"To je svet, v katerem Janez Janša kraljuje. Če mu zgodba, kot je Patria, ne more priti do živega, kako bi mu lahko ena majhna Ninamedia," je dejal. O morebitni pritožbi na vrhovno sodišče pa bo odločil po pogovoru s svojim pravnim zastopnikom Stojanom Zdolškom.

Civilno tožbo je Janša izgubil
Damjanić je sicer proti Janši zaradi omenjenega pogovora za Večer sprožil tudi civilno tožbo, ki jo je Janša izgubil in mora Ninamedii plačati 5.000 evrov odškodnine.