Foto: BoBo
Foto: BoBo

Povečan promet se zaradi šolskih počitnic in prvomajskih praznikov pričakuje tudi v naslednjih dneh. Med bolj obremenjenimi so ljubljanska obvoznica, primorska avtocesta in odseki, kjer potekajo dela, navaja prometnoinformacijski center. Tako na ljubljanski obvoznici kot na primorski avtocesti je zgoščen promet dodatno upočasnilo nekaj manjših prometnih nesreč.

Prometno-informacijski center

Stanje na cestah lahko preverite tukaj.

Po poročanju Televizije Slovenija sta se okoli 8. ure zjutraj med Brezovico in Vrhniko zgodili dve ločeni prometni nesreči, ki sta povzročili zastoj na južni in zahodni obvoznici. Okoli 9. ure zjutraj se je nato pri izvozu Brdo zgodila še ena nesreča, v katero so bila udeležena tri vozila, še ena nesreča pa se je pozneje zgodila na obvoznici. Potovalni čas proti obali se je tako podaljšal za približno eno uro.

Agencija za varnost prometa in policija ob tem voznike pozivata k previdni in strpni vožnji ter jim svetujeta, naj upoštevajo varnostno razdaljo in prilagodijo hitrost vožnje stanju na cesti. V primeru zastoja naj ustvarijo reševalni pas za intervencijska vozila.

Pred Zagrebom zjutraj 7-kilometrska kolona

O gostem prometu in zastojih poročajo tudi s Hrvaške, kamor se odpravljajo tudi številni Slovenci. Pred Zagrebom je bila na avtocesti A2 iz smeri Zaprešića zjutraj kolona dolga sedem kilometrov, dopoldne se je zmanjšala na tri kilometre, zastoj je tudi na zagrebški obvoznici, poročajo hrvaški mediji.

Po navedbah hrvaškega avtokluba je edini razlog za zastoje v času jutranje prometne konice povečano število vozil iz smeri mejnih prehodov s Slovenijo Gruškovje in Obrežje, saj del na cestah na tem območju ni, poroča časnik Jutarnji list na spletni strani. Na mejnih prehodih medtem ni zastojev, saj je bil mejni nadzor z vstopom Hrvaške v schengen odpravljen.