Foto: BoBo
Foto: BoBo

Ob prazniku Gospodovega vnebohoda, ki je v nekaterih državah, denimo v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Nizozemskem, dela prost dan, je tudi zaradi tujih turistov iz teh držav, ki se odpravljajo na podaljšan konec tedna, na slovenskih avtocestah povečana gneča.

Stanje na cestah

Zadnje informacije o stanju na cestah lahko preverite tukaj.

Na Darsu opozarjajo, da bodo zastoji na avtocestah in na ljubljanski obvoznici nastajali še cel dan. Ker so potovalni časi daljši, prometno-informacijski center voznikom svetuje, naj se na pot odpravijo prej kot običajno.

Sorodna novica Ministrstvo naklonjeno 6,8-odstotni podražitvi vinjet – o predlogu zvišanja cen bo odločala vlada

Zastoji sicer nastajajo predvsem proti mestnim središčem in na mestnih obvoznicah, zlasti na vpadnicah v Ljubljano, ter na ljubljanski zahodni, južni in severni obvoznici.

Na štajerski avtocesti med Šentiljem in Pesnico iz smeri Šentilja je čas potovanja zaradi gneče podaljšan za skoraj eno uro, pred priključkom Dramlje proti Mariboru je nastala kilometrska kolona vozil, gneča pa je tudi med Trojanami in Šentjakobom proti Ljubljani.

Posamezni zastoji nastajajo tudi na gorenjski avtocesti med Kranjem in Vodicami, najdaljši pa je nastal pred delovno zaporo med Jesenicami in Lescam v smeri proti Ljubljani.

Upočasnjen promet z zastoji je tudi na posameznih odsekih primorske avtoceste med Logatcem in Ljubljano.

Ob številnih turistih zastoji na slovenskih cestah