Računsko sodišče ugotavlja,
Računsko sodišče ugotavlja, "da stališče ministrstva ne more nadomestiti določb kolektivne pogodbe". Foto: EPA
Denar
Izplačilo tretje četrtine odprave plačnih nesorazmerij še vedno velja, zato je obveznosti treba izpolniti, je odločilo Računsko sodišče. Foto: MMC RTV SLO
Vlada vztraja pri neizplačilu tretje odprave plačnih nesorazmerij
Šoltes: država dolžna izplačati tretji del plačnih nesorazmerij

Na omenjeno ustanovo sta se obrnila tako Združenje občin Slovenije kot Skupnost občin Slovenije in zaprosila za razlago, ali je izplačilo tretje četrtine odprave plačnih nesorazmerij zakonito ali ne. Ministrstvo za javno upravo jih je namreč z dopisom seznanilo s stališčem, da se izplačilo tretje četrtine ne izvede.

Računsko sodišče se pridružuje mnenju združenj, "da stališče ministrstva ne more nadomestiti določb kolektivne pogodbe". Pravna podlaga za obračun in izplačilo tretje četrtine odprave nesorazmerij še vedno velja, zato je obveznost po mnenju Računskega sodišča treba izpolniti.

Odpovedni rok kolektivne pogodbe najmanj 6 mesecev
Računsko sodišče ugotavlja, da kolektivna pogodba za javni sektor v nespremenjeni vsebini kljub odpovedi še vedno velja, dokler ne bo potekel odpovedni rok, ki je v skladu s kolektivno pogodbo najmanj šest mesecev. Izida tožbe za razvezo kolektivne pogodbe pa ni mogoče predvideti, čeprav je ena izmed možnosti res tudi ta, da bi sodišče tožbenemu zahtevku ugodilo in bi, če bi bila tretja četrtina odprave nesorazmerij za oktober izplačana, prejemniki morali ta sredstva vračati.

Izida pravde "ni mogoče z gotovostjo predvideti".
Vendar je tudi to mogoče le pod pogojem, da bi bila pogodba v celoti ali delno razvezana z učinkom za nazaj. Kot izhaja iz sodne prakse, pa se ta v primerih tožbenih zahtevkov za razvezo pogodb zaradi spremenjenih okoliščin ni enotno izrekla o tem, ali ima razveza učinke za naprej ali za nazaj. Računsko sodišče tudi opozarja, "da z vidika pogojev, ki jih za razvezo pogodbe zaradi spremenjenih okoliščin določa 112. člen obligacijskega zakonika, izida pravde sploh ni mogoče z gotovostjo predvideti".

Če delodajalec tretje četrtine odprave nesorazmerij za oktober ne izplača, obenem pa tožbenemu zahtevku ne bi bilo ugodeno, je na drugi strani treba tudi predvideti, da bo delodajalec ta del odprave nesorazmerij moral izplačati, potem ko bo o tožbenem zahtevku pravnomočno odločeno, vključno z obrestmi od zapadlosti te obveznosti dalje do plačila, v mnenju še opozarja Računsko sodišče. Dodaja, da je po drugi strani to tveganje povsem enakovredno tveganju, da se tretja četrtina odprave nesorazmerij ne izplača ob zapadlosti v oktobru.

Ministrstvo: Ne komentiramo in ne polemiziramo
Na ministrstvu za javno upravo so pojasnili, da je ministrica Irma Pavlinič Krebs v povezavi s tem vprašanjem poleg pisma predsednika Računskega sodišča prejela tudi pismi generalnega sekretarja ustavnega sodišča in rektorja ljubljanske univerze. Vsebine pisem ne bodo komentirali, še manj pa o njej polemizirali prek medijev.

Vlada vztraja pri neizplačilu tretje odprave plačnih nesorazmerij
Šoltes: država dolžna izplačati tretji del plačnih nesorazmerij