Strokovnjaki se bodo o rušenju odločili po preučitvi dokumentacije. Foto: RTV SLO
Strokovnjaki se bodo o rušenju odločili po preučitvi dokumentacije. Foto: RTV SLO

Stavbe, ki jih bo treba porušiti, bodo strokovnjaki zavoda za gradbeništvo in mestnega oddelka za zemljišča določili po pregledu projektne dokumentacije.

Janković se je sicer z začasnimi uporabniki Roga dogovoril, da tistih objektov, ki so varnostno še ustrezni, ne bodo rušili, vendar so morali sprejeti dva pogoja - da je v Rogu prepovedano tako prebivanje kot pripravljanje množičnih prireditev.

Pred kratkim je Mestna občina Ljubljana na vrata zapuščene tovarne Rog namestila ključavnice, ker je želela zaščititi premoženje in zagotoviti varnost. Poteza je sprožila ogorčenje med uporabniki prostorov Roga, zato jih je na posebnem srečanju sprejel župan Janković, ki jim je omogočil nadaljnjo uporabo prostorov pod posebnimi pogoji.

Odstranjevanje vrtičkov 11. aprila
Do polnoči pa so imeli čas, da vrtičkarji pri Plečnikovih Žalah umaknejo lope, orodje in posode za zbiranje deževnice. V primeru da tega niso storili, bo mestni inšpektorat z odstranjevanjem objektov začel 11. aprila. Pri tem bosta "sodelovala" še Komunalno podjetje Ljubljana in policija.