Kdo bo nasledil nekdanjega direktorja in vršilko dolžnosti direktorja OI-ja? Foto: MMC RTV SLO
Kdo bo nasledil nekdanjega direktorja in vršilko dolžnosti direktorja OI-ja? Foto: MMC RTV SLO

Delovno mesto je razpisano za štiriletni mandat, rok za prijavo pa je 15 dni. Za generalnega direktorja je lahko imenovan kandidat, ki ima univerzitetno izobrazbo, najmanj pet let delovnih izkušenj z organizacijo, vodenjem in upravljanjem, zaželeno je, da ima delovne izkušnje v zdravstvu, predložiti pa mora program dela in razvoja zavoda.

Prvi razpis je bil objavljen že julija, nanj pa se je prijavil le en kandidat - Peter Zdravje, ki se je predstavil članom sveta zavoda, a ga niso potrdili.

OI od poletja, ko je odstopil dotedanji prvi mož Aljoša Rojec, vodi vršilka dolžnosti Ana Žličar. Rojec, ki vse od svojega prihoda ni užival velike podpore zaposlenih, je nepričakovano na seji sveta 9. julija lani podal svoj odstop. Nekaj dni po njegovem odstopu je tedanja ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič za vršilko dolžnosti imenovala finančnico zavoda Ano Žličar.

Novi minister za zdravje Borut Miklavčič je sicer že večkrat poudaril, da bo podprl vsakega kandidata, ki bo užival podporo zaposlenih na OI-ju. Žličarjeva pa je v četrtek dejala, da bo o morebitni svoji kandidaturi več povedala prihodnji teden.