"Naj bo ta praznični čas priložnost za samorefleksijo, za premislek o tem, kaj lahko vsak od nas stori za boljši jutri vseh," je pozval Olaj.

Kot je zapisal, je tudi letošnji december drugačen od tistih, ki smo jih bili vajeni, pa tudi sicer je po njegovih besedah leto, ki se izteka, precej odstopalo od preteklih.

"Bilo je polno izzivov in odrekanj, tako na našem poklicnem področju kot v zasebnem življenju vsakega izmed nas. Epidemija in ukrepi za njeno zajezitev so posegli v naše ustaljeno življenje in v ljudeh vzbudili nemir, tudi razočaranje. Vse to je vplivalo na naše delo," v poslanici ugotavlja Olaj.

Pri tem je izpostavil, da poslanstvo policistov ni skrbeti le za življenja in premoženje ljudi, temveč za "splošno dobrobit nas vseh - za to, da se v svojem življenjskem okolju počutimo varno in dobro, saj lahko le tako z zaupanjem stopamo prihodnosti naproti".

"Opravljajmo torej svoje delo še naprej zakonito in strokovno ter ne puščajmo možnosti za dvom niti prostora za očitke. Bodimo spoštljivi in korektni v postopkih," je pozval.

Ob koncu poslanice, ki jo je objavil na Twitterju, je zaposlenim v policiji zaželel, da mirno, varno in zdravo preživijo prihajajoče praznične dni, tistim pa, ki bodo tudi med prazniki na delovnem mestu in bodo skrbeli za varnost drugih, da zamujeni čas čim prej nadoknadijo s svojimi najdražjimi.