Jani Möderndorfer meni, da vlada ni dostavila ničesar, kar je obljubila. Foto: BoBo
Jani Möderndorfer meni, da vlada ni dostavila ničesar, kar je obljubila. Foto: BoBo
Janko Veber
Janko Veber meni, da so precej manj uničevalni, kot je bil SDS. Foto: BoBo
100 dni nove opozicije

"Kreditni krč ni pojenjal, stanovanja so še v lasti bank, vlada pa je izjemna v političnem kadrovanju," je zbranim novinarjem dejal Jani Möderndorfer vodja poslanske skupine največje opozicijske stranke Pozitivne Slovenije, je za TV Dnevnik poročala Nataša Markovič. Na vprašanje, ali je bilo kaj pozitivnega, je odgovoril: "Bojim se, da ne."

Iz vrst Socialnih demokratov prav tako prihajajo številni očitki. O kadrovanju brez kritične presoje usposobljenosti, pooblastila AUKN-ja so bila prenesena nazaj na politiko, superzakoni so se sprejemali prehitro in bodo prinesli negativne posledice.

Veber: Parlament kot servis vlade
"Prehitro varčevanje v enem letu je slabo, ker bo povzročilo zmanjšanje rasti in manjše prihodke v naslednjem letu," je prepričan vodja poslanske skupine SD-ja Janko Veber. Hkrati pa je še povedal, da je v tem sklicu nezadovoljen z delom v DZ-ju.

"DZ je postal servis vlade, zato številni hitri postopki. Za seboj imamo tri seje s skromnimi redi, vmes pa je bilo vsaj 13 izrednih sej, kar ni potrebno," pravi.

SD ponosen na svojo konstruktivnost
Veber je ob tem tudi opozoril, da je SD v opoziciji konstruktivnejši in manj destruktiven, kot je bila Janševa stranka. Na to je opozoril tudi Borut Pahor: "Kolega Janša bi redko bil pripravljen podpreti nekaj, kar sam ne predlaga, jaz pa. In ker sva si v tem različna, imajo ljudje možnost izbire."

Opozicija dvomi tudi, da bo vladi uspelo ljudi obdržati v prepričanju, da je varčevanje nujno, da so reforme potrebne. Še leto nazaj so bile reforme na referendumu namreč zavrnjene.

100 dni nove opozicije