Foto:
Foto:
Novoizvoljeni direktor Milan Štimac je pozdravil odločitev vrhovnega sodiča.


Kot je na novinarski konferenci dejal novoimenovani direktor družbe Milan Štimac, bodo s posameznim posojilojemalcem skušali nastalo situacijo rešiti na ta način. V nasprotnem primeru bo sledil redni sodni postopek, je pojasnil.

Štimac, ki je konec septembra na direktorskem mestu zamenjal Branka Lužarja, je pozdravil nedavno odločitev vrhovnega sodišča, ki je izničilo prodajno pogodbo, sklenjeno med Vido Kunčič in drugimi, ter družbo Orion, in prodajno pogodbo s pridržkom lastninske pravice, sklenjeno med omenjenimi strankami. Odločitev vrhovnega sodišča namreč po njegovih besedah eksplicitno zavrača obtožbe o oderuških obrestih in goljufijah Oriona. "Z odločitvijo sodišča namreč pod vprašaj ni bil postavljen sam posel, temveč instrument zavarovanja posojila," je pojasnil.

Spomnimo, da je Štimca skupščina Oriona konec septembra imenovala za direktorja družbe, medtem ko je dotedanjega direktorja Lužarja razrešila. Po Štimčevih pojasnilih je bilo treba vodstvo zamenjati zelo pazljivo, saj bi lahko Lužar prenesel premoženje Oriona na svoj zasebni račun. "Zato vodstva nismo mogli zamenjati prek noči," je poudaril Štimac, sicer direktor družbe Atractor Project Management, ki je 88,73-odstotna lastnica Oriona.