Perić napoveduje razkritje dodatnih podrobnosti pred parlamentarno komisijo. Foto: RTV SLO
Perić napoveduje razkritje dodatnih podrobnosti pred parlamentarno komisijo. Foto: RTV SLO
Perić nazaj na Durs

Tega je direktor Davčne uprave Ivan Simič kar dvakrat odpustil. Odločitev komisije pomeni, da se mora Perić vrniti na Davčno upravo, od koder so ga prvič odpustili zaradi očitkov o prekoračitvi pooblastil, drugič pa zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja.

Spolno nasilje nad neko davčno zavezanko naj bi se zgodilo pred sedmimi leti - disciplinski postopek bi moral biti uveden v enem letu. Zdaj je lahko za to le še kazensko odgovoren za dejanje, ki pa ga Perić ostro zanika. "Imam popolnoma čisto vest v tej zadevi," je dejal za TV Slovenija.

Odzivov še ni
Pozitivno odločitev Komisije je Perić pričakoval - pravi, da za odpustitev ni bilo pravne podlage. O odločanju vladne komisije še ni odzivov, saj morajo njihovo odločitev najprej prejeti vsi vpleteni. Sicer pa Perić pravi, da vse težave izhajajo iz tega, da je preveč posegel v nadzor podjetja Domna Zavrla, ki naj bi mu svetovalo podjetje prvega moža Dursa Ivana Simiča - tako zdaj ostaja vprašanje, kako se bo Perić vrnil v službo, saj s Simičem, ki je menda Periću očital tudi podkupovanje, nista prav v prijateljskih odnosih.

Perić bo razkril podrobnosti
Sicer pa Perić napoveduje razkritje številnih podrobnosti in ozadij, ko bo spregovoril pred parlamentarno komisijo, kjer bodo razpravljali o sumu oškodovanja državnega proračuna pri gradnji Pediatrične klinike.

Ob vseh očitkih preverjajo tudi Perićevo doktorsko diplomo. Doktorski naziv je leta 2005 pridobil na pravni fakulteti v Kragujevcu, minister Virant pa se je za preverjanje pristnosti odločil zaradi afere o podkupovanju profesorjev na tej fakulteti, med njimi je tudi Perićev mentor.

Perić nazaj na Durs