Bitka davčnega inšektorja Perića in vodje Dursa Simiča še ni končana. Foto: RTV SLO
Bitka davčnega inšektorja Perića in vodje Dursa Simiča še ni končana. Foto: RTV SLO

Perić je vodjo Dursa Simiča ovadil zaradi lažne izpovedi, obrekovanja in zlorabe uradnega položaja, poroča poslovni časnik Finance na svojih spletnih straneh. Časnik ob tem navaja nedavno Simičevo izjavo o tem, da upa, da pri tolikšnem številu kazenskih ovadb, kot jih je Perić vložil, ni kakšne po pomoti vložil tudi kakšne zoper sebe.

Simič je sicer pred dnevi dejal tudi, da o svojem odstopu zaradi nedavnih medijskih afer, povezanih z davčnima inšpektorjema Perićem in Gakom, razmišlja vsak dan, čeprav je uresničil večino zastavljenih ciljev. Ali bo zares odstopil, naj bi sporočil do oktobra. Gospodarska zbornica Slovenije ob možnosti predčasnega Simičevega odhoda s položaja vlado in Durs opozarja, da ne sme priti do zastoja pri reformah, ki jih je davčna uprava pod Simičevim vodstvom izvajala v zadnjem letu.

Morebiten Simičev odstop je sicer za MMC komentiral tudi inšpektor Džordže Perić, ki je dejal, da "če pogledamo dejstva, ki jih je počel gospod Simič z namenom, da prikrije zadevo Zavrl in da prepreči pregled DDV-ja iz prihodkov projekta Pediatrična klinika, kar tudi sedaj počne, bi moral nemudoma odstopiti."