Jernej Pikalo vztraja, da je bilo imenovanje Marka Fillija zakonito. Foto: MMC RTV SLO
Jernej Pikalo vztraja, da je bilo imenovanje Marka Fillija zakonito. Foto: MMC RTV SLO

Da je bila odločitev programskega sveta pravilna, po besedah Jerneja Pikala dokazuje to, da jo je na dan imenovanja, torej 25. maja, potrdila pravna služba RTV-ja. Prav zato prvi mož programskega sveta napoveduje ugovor zoper začasno odredbo Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani. "Uporabljena bodo vsa pravna sredstva za dokazovanje, da je bila odločitev večine prisotnih svetnikov v skladu z zakonom o RTV Slovenija," trdi. "Ker gre zgolj za začasno odredbo, končne odločitve sodišča v tem sporu ni mogoče prejudicirati."

Pikalo se je na ta način odzval na sredino novico, da je Delovno in socialno sodišče v Ljubljani v začasni odredbi zapisalo, da je sklep programskega sveta o imenovanju Marka Fillija nezakonit, ker ni bil sprejet z večino glasov članov programskega sveta, in da torej Anton Guzej ostaja v. d. generalnega direktorja.

Guzej razveljavil Fillijeve razpisa za direktorja TV in RA
V. d. generalnega direktorja RTV Slovenija pa je danes že umaknil razpisa za direktorja TV Slovenija in Radia Slovenija. Razpisa je umaknil, ker nimata nobenih pravnih učinkov, saj "ju je sprejela oseba, ki ni bila zakonit zastopnik RTV Slovenija". Razpisa je 26. maja, dan po imenovanju za generalnega direktorja, objavil Marko Filli.