Razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem je bil objavljen 1. 9. 2007. Foto: European Community
Razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem je bil objavljen 1. 9. 2007. Foto: European Community
Na razpis se je javilo več kot sedemkrat toliko prosilcev, kolikor je bilo stanovanj. Foto: EPA

Prednostni listi sta objavljeni v časopisu Dnevnik, na oglasni deski sklada in na spletnih straneh javnega stanovanjskega sklada MOL ter na spletni strani slovenske prestolnice.

Oblikovani sta dve ločeni prednostni listi: lista A za udeležence, ki glede na dohodek gospodinjstva niso zavezanci za plačilo lastne udeležbe in varščine, in lista B za udeležence, ki so glede na dohodek gospodinjstva zavezani plačati lastno udeležbo in varščino za dodeljeno stanovanje.

Za družine in samske osebe
Na listi A je 198 stanovanj. 119 jih bo namenjenih družinam, ki so dosegle nad vključno 565 točk. 65 stanovanj je predvidenih za samske osebe, ki so dosegle nad vključno 450 točk, 10 stanovanj za invalidne osebe, ki so dosegle nad vključno 270 točk, štiri stanovanja pa za gluhe in slepe osebe, ki so dosegle nad vključno 380 točk.

Razdelili bodo tudi 89 stanovanj za listo B - z lastno udeležbo in varščino. Tako bodo dodelili 56 stanovanj za družine, ki so dosegle nad vključno 420 točk, 30 stanovanj za samske osebe, ki so dosegle nad vključno 400 točk, dve stanovanji za invalidni osebi, ki sta dosegli nad vključno 360 točk, in eno stanovanje za gluho oz. slepo osebo, ki je dosegla nad vključno 330 točk, so sporočili s sklada.

Možnost pritožbe
Vsem udeležencem razpisa bodo vročene tudi odločbe o uvrstitvi oziroma neuvrstitvi na prednostno listo upravičencev, udeleženci pa imajo možnost pritožbe pri ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću.