Rudolf Leban ni želel ne zanikati ne potrditi, da ima pogodbo s Patrio. Foto: MMC RTV SLO
Rudolf Leban ni želel ne zanikati ne potrditi, da ima pogodbo s Patrio. Foto: MMC RTV SLO
Kdo je Rudolf Leban?

Obenem ljubljanski poslovnež, direktor podjetja Leban, ni želel ne potrditi ne zanikati, da, ima s Patrio sklenjeno pogodbo. Po poročanju medijev naj bi šlo sicer za svetovanje pri iskanju slovenskih proizvodov, ki bi jih finsko podjetje moralo kupiti v zameno za posel z oklepniki. Finci naj bi mu na račun nakazali 3,6 milijona evrov, s tem denarjem pa naj bi Leban poplačal tiste, ki so odločili, da posel z oklepniki 8 x 8 pripade Patriji.

Zanikal povezavo z nakupom oklepnikov
Leban, nasprotno, zatrjuje, da se ukvarja le s protidobavo za Patrio, koliko denarja pa mu to prinese, pa ne želi razkriti, češ da gre za poslovno skrivnost. Posel naj bi dobil s pomočjo dobrih zvez na Finskem, zanika pa, da je imel kakršno koli zvezo z nakupom oklepnikov.

Leban: "Denarja najbrž nikoli ne bo"
Tudi kriminalisti ga doslej še niso obiskali. "Te številke mi Patria ni nakazala, je najbrž tudi nikoli ne bo," je odgovoril na vprašanje o 3,6 milijonih evrov, ki naj bi se znašli na njegovem bančnem računu.

Mladenov brez komentarja
Predstavnik Patrije v Sloveniji Andrey Mladenov dogodkov ni želel komentirati. Rudolf Leban se sicer ukvarja s prodajo letal in ladij ter mineralov.

C. R.

Kdo je Rudolf Leban?