Poslanka Levice Nataša Sukič. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Poslanka Levice Nataša Sukič. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Poslanka Levice Nataša Sukič je dejala, da je pretresena, saj so jo poslanke in poslanci drugih poslanskih skupin opozorili, da sta v odrejenem desetminutnem odmoru, ko je zapustila svoj poslanski prostor, poslanca SDS-a Andrej Hoivik in Franc Breznik pristopila k njenemu mestu in tam "nekaj fotografirala". "Baje sta celo odprla zaslon mojega računalnika in fotografirala, kaj in zakaj, ne vem," je dejala.

Franc Breznik. Foto: BoBo
Franc Breznik. Foto: BoBo

Poslanska skupina Levica je že poslala dopis predsednici DZ-ja Urški Klakočar Zupančič, v katerem zahteva, da zoper storjeno ustrezno ukrepa. S tem je seznanila tudi generalno sekretarko DZ-ja Uršulo Zore Tavčar in jo vprašala, ali so dejanje poslancev SDS-a ujele kamere v veliki dvorani DZ-ja.

V dopisu so poslanci Levice zapisali še, da je to nedopustno dejanje posega v poslankino zasebnost opazilo več poslancev različnih poslanskih skupin ter predstavnik ministrstva za delo. "Vodja poslanske skupine Svoboda je poslanca Hoivika opozoril na nedopustno dejanje, po katerem sta se poslanca vrnila v svojo poslansko klop," so zapisali.

Sukič: Šokirana sem

"Sem šokirana, zgrožena in očitno v stranki SDS-a nimajo mej. Tako kot jih nimajo pri komentarjih glede napada na Niko Kovač, tako jih očitno nimajo niti več v državnem zboru," je dejala Nataša Sukič. Prostor, kjer sedi poslanka ali poslanec, je njegov delovni prostor, v katerega se ne sme in ne more vdirati na tak način, je dodala.

Takšno obnašanje vsekakor ne pritiče poslancu ali poslanki, ocenjuje Nataša Sukič. "To je nekaj nezaslišanega in nedopustnega," je dejala. Ko bodo posnetki pokazali, kaj se je res zgodilo, bodo v Levici podali tudi prijavo na policijo, je dejala.

Andrej Hoivik. Foto: BoBo/Luka Dakskobler
Andrej Hoivik. Foto: BoBo/Luka Dakskobler

Hoivik: Fotografiral sem javno površino v DZ-ju

Poslanec SDS-a Hoivik je sprva dejal, da bodo stvar uredili znotraj poslanske skupine, nato pa dodal, da je naredil le "dokazno gradivo". "Po dveh letih se še vedno pozna, ko je Levica, takrat KUL-opozicija, s svinčnikom uničevala javno lastnino, to sem šel slikat," je dejal in pokazal fotografijo poslanske mize. Na vprašanje, ali je odpiral računalnik Nataše Sukič, pa je odgovoril: "Absolutno ne, lahko gremo gledat posnetke, niti dotaknil se nisem, samo slikal sem javno površino v DZ-ju."