Med odprtimi vprašanji na področju pravic živali, ki bi jih bilo treba nemudoma urediti, je predsednica DZ-ja navedla preprečevanje neželenih rojstev, ureditev financiranja zavetišč, vzpostavitev zavetišča za rejne živali, lastništva eksotičnih živali, delovanja veterinarske inšpekcije in vzpostavitev mobilnih klavnic.

Sogovornikoma je zagotovila, da je v koaliciji veliko posluha za pravice živali ter da je v pripravi novela zakona o zaščiti živali, ki bodo že kratkoročno prinesla nekatere izboljšave, vložen pa bo tudi sistemski zakon.

Predstavnika kinološke zveze, predsednik Hari Arčon in članica Tanja Samec Grad, pa sta Klakočar Zupančič predstavila razvejano delovanje organizacije, ki praznuje že 100-letnico obstoja. V zvezi, ki združuje 130 društev in klubov, med drugim opravljajo nadzor in preglede nad rejo in vzrejo pasemskih psov, izvajajo programe šolanja psov in usposabljanja vodnikov ter sodelujejo pri intervencijah na področju civilne zaščite

Kinološka zveza Slovenije je bila sicer na generalni skupščini Mednarodne kinološke zveze v Parizu izbrana za gostiteljico Evropske razstave psov 2023. Predstavnika zveze sta predsednico DZ-ja prosila za častno pokroviteljstvo dogodka, kar je Klakočar Zupančič tudi sprejela.