Spremembe med drugim sledijo izstopu poslanke Mateje Udovč iz poslanske skupine SMC-ja (zdaj Konkretno) in prestopu poslanca Željka Ciglerja iz Levice v SD.

V preiskovalni komisiji o zagotavljanju zaščitne opreme in ukrepih institucij ter nosilcev javnih funkcij za zajezitev širjenja covida-19, ki je bila ustanovljena na zahtevo koalicije, bo po izstopu Mateje Udovč iz poslanske skupine SMC-ja (zdaj Konkretno) to zamenjal Dušan Verbič.

Na predlog SAB-a pa bo novi član Branislav Rajić, namesto dozdajšnjega člana Marka Bandellija. Temu s tem preneha tudi funkcija podpredsednika komisije. Mesto podpredsednika ostaja nezasedeno, saj mandatno-volilna komisija zanj ni dobila nobenega predloga.

V preiskovalni komisiji o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom bo Željku Ciglerju zaradi izstopa iz poslanske skupine Levica prenehala funkcija namestnika člana, ki jo bo po novem opravljal Miha Kordiš.

Cigler prav tako ne bo več član v preiskovalni komisiji, ki ugotavlja zlorabe in negospodarno ravnanje v DUTB-ju. Na predlog Levice bo kot član v njej sodeloval Primož Siter. Bo pa Cigler še naprej član preiskovalne komisije, ki na zahtevo opozicije preiskuje z epidemijo covida-19 povezane vladne ukrepe. Na predlog Levice bo sicer po novem v komisiji član Boštjan Koražija, ki bo tudi podpredsednik komisije. Cigler pa ostaja član, saj bo na predlog SD-ja v komisiji zamenjal Janija Prednika.

V parlamentarni preiskovalni komisiji, ki na zahtevo opozicije preiskuje sume političnega vmešavanja v delo policije, bo na predlog SAB-a namestnik člana Rajić, namesto Vojka Starovića.