Njegova morebitna stranka pa bi končala na drugem mestu, takoj za vodilnim SDS-om.

Med strankami bi upoštevajoč tudi nove stranke največ podpore prejel SDS. Podpora se mu je v primerjavi z merjenjem, ki ga je Ninamedia opravila za časopisa Večer in Dnevnik med 2. in 7. decembrom, povečala za 1,2 odstotne točke, na 16,4 odstotka. Na drugem mestu bi s 13,4 odstotka končala "nova stranka, ki bi jo vodil Robert Golob". Podpora njegovi stranki se je povečala za 4,4 odstotne točke.

Z 11,7 odstotka podpore bi se na tretje mesto uvrstil SD, ki mu je podpora padla za 1,6 odstotne točke. Sledili bi še Levica (8,1 odstotka), LMŠ (7,5 odstotka), NSi (5,8 odstotka), SAB (3,9 odstotka) in Konkretno (3,2 odstotka). Druge stranke ne bi presegle praga za vstop v državni zbor.

Če bi premierja volili neposredno, bi 29,5 odstotka vprašanih za mandatarja izbralo Goloba. V primerjavi s prejšnjo raziskavo Ninamedie bi prejel 8,9 odstotne točke več. Takrat so mu namenili 20,6 odstotka podpore. Na drugem mestu je trenutni premier Janez Janša z 19,1-odstotno podporo oz. 0,4 odstotne točke manj kot pred dvema tednoma.

Sledijo jima še Tanja Fajon z 8,5 odstotka in padcem podpore za 2,5 odstotne točke, Marjan Šarec s 6,3 odstotka in 0,4 odstotne točke nižjo podporo in Matej Tonin s 4,4 odstotka, ki je na petem mestu v primerjavi s prejšnjim merjenjem zamenjal Alenko Bratušek.

Raziskava je pokazala, da bi morebitna stranka Roberta Goloba prejela okoli 36 odstotkov glasov volivcev, ki so do zdaj volili LMŠ, 27 odstotkov volivcev SD-ja in prav takšen delež volivcev Levice ter okoli 19 odstotkov volivcev SAB-a.

Agencija Ninamedia je telefonsko raziskavo javnega mnenja Novi obrazi, v kateri je sodelovalo 700 ljudi, izvedla med 14. in 16. decembrom.