Foto: BoBo
Foto: BoBo

Kot so zapisali, je uprava za zaščito in reševanje lani s sofinanciranjem omogočila nakup šestih intervencijskih vozil, ki so jih v uporabo prejela društva gorskih reševalnih služb Ljubljana, Škofja Loka, Kranj, Tolmin, Radovljica in Gorska reševalna služba Koroške.

Prav tako je uprava skupaj z občino Tržič poskrbela, da so gorski reševalci Gorske reševalne službe Tržič letos dobili prostore za opravljanje dejavnosti.

Gorska reševalna zveza Slovenije je zveza sedemnajstih društev in postaje gorske reševalne službe, ki prostovoljno pomagajo in rešujejo v nesrečah v gorah in na drugih težje dostopnih terenih. Dejavnost gorskega reševanja sofinancirajo uprava za zaščito in reševanje, Fundacija humanitarnih in invalidskih organizacij ter donacije fizičnih in pravnih oseb.

Vsa sredstva so namenjena pokrivanju stroškov za izvajanje reševanja in usposabljanja ter nakupu opreme, ki jo gorski reševalci nujno potrebujejo pri reševanju, so v sporočilu za javnost še zapisali na ministrstvu za obrambo.