Klakočar Zupančičeva je ženskemu lobiju zagotovila tvorno sodelovanje in oživitev kluba parlamentark, ki ga bo vodila najstarejša poslanka Mirjam Bon Klanjšček.

Kot je povedala predsednica DZ-ja, je počaščena, da so ji predstavnice Ženskega lobija Slovenije predstavile vrednote in ideje, ki jih zastopajo v društvu. "Gre predvsem za skrb za enakopravnost spolov, za enakovredno zastopanost žensk, tako v parlamentu, na drugih javnih funkcijah, na vodilnih gospodarskih funkcijah in nasploh v javnem življenju," je dejala. Pri čemer je po njenem mnenju pomembno, da je v trenutnem sklicu DZ največ žensk odkar ta obstaja in prvič tudi ženska na predsedniškem mestu. Države, ki imajo tudi ženske na vodilnih mestih pa so po njenih besedah danes najuspešnejše, "to so skandinavske in druge severnejše države".

Napovedala je, da se bo 22. junija v parlamentu znova konstituiral klub parlamentark, ki ga bo vodila najstarejša poslanka Mirjam Bon Klanjšček, ki prihaja iz Gibanja Svoboda. Klub se bo po besedah predsednice DZ-ja povezal z ženskimi društvi in naslavljal vsa vprašanja, ki se tičejo enakovrednosti spolov.

Članica sveta Ženskega lobija Slovenije Violeta Neubauer se je Urški Klakočar Zupančič zahvalila za sprejem "tako rekoč na začetku svojega mandata". Ženski lobi Slovenije si želi, da bi bilo v delovanju DZ-ja vidno načelo enakosti spolov in razvoj slovenske družbe, v katerem bodo imeli vsi enake možnosti za napredek in za dostojno življenje.

Verjamejo, da je to začetek bolj sistematičnega in rednega sodelovanja ter da bo vladna koalicija prisluhnila nevladnim organizacijam in civilni družbi. "Ki vam lahko ponudi vedenje, znanje, analize, obenem pa podpre tista napredna prizadevanja, ki bodo v slovenski družbi zagotovila, da nihče zaradi svojega spola ne bo prikrajšan od napredka, ki upam, da ga bo trenutna vladna koalicija prinesla v Slovenijo," je še dejala Violeta Neubauer.