Svetniki bodo po štirih urah prekinjeno sejo nadaljevali čez dva tedna. Foto: MMC RTV SLO
Svetniki bodo po štirih urah prekinjeno sejo nadaljevali čez dva tedna. Foto: MMC RTV SLO
Programski svet RTV-ja zavrnil rebalans PPN-ja

"Rebalans je boleč," je v razpravi svetnikom dejal Filli, saj predvideva trimilijonsko znižanje stroškov, kar predstavlja 5 odstotkov glede na polletni načrt.

Odločitev svetnikov, da zavrnejo rebalans v programskem delu, je "situacijo" naredila "nelogično", je dejal Filli, saj so svetniki hkrati dali pozitivno mnenje finančnemu znižanju. Oba dela sta zato neusklajena. To pomeni, da mora zavod s pet odstotki manj denarja narediti vse, kar je v programskem delu načrtoval pred rebalansom, je dodal Filli.

"Lahko iščemo notranje rezerve ali oblike racionalizacije, vendar zagotovo tukaj ni treh milijonov, ki bi samo čakali, da jih najdemo," je opozoril generalni direktor RTV-ja in dodal, da bo o rebalansu finančnega načrta nadzorni svet odločal v sredo.

Programski svetniki so obravnavali tudi poročila programskih razvojnih projektov za leto 2011. Po več kot štirih urah razprave pa je bila seja prekinjena, na nadaljevanju seje, ki bo čez dva tedna, pa bodo med drugim obravnavali programska izhodišča za naslednje leto in aktualno problematiko javnega zavoda.

Vlada naj odloči o RTV prispevku
Svetniki so na predlog Fillija sprejeli tudi sklep, v katerem pozivajo vlado, naj čim prej pristopi k uresničevanju zakonske obveznosti in oblikuje RTV prispevek za leto 2013, ki še ni zakonsko določen, v skladu z gospodarskimi razmerami.

Programski svet RTV-ja zavrnil rebalans PPN-ja