V oddaji bodo skušali predstaviti tudi romsko zgodovino. Foto: EPA
V oddaji bodo skušali predstaviti tudi romsko zgodovino. Foto: EPA
Kmalu nova oddaja za Rome

Kot je za MMC pojasnila urednica programa A1 Tatjana Pirc, bo oddaja obravnavala aktualno romsko tematiko, pri čemer se ne bodo izognili težavam, s katerimi se spoprijemajo Romi. V oddaji se ne bodo omejili le na Slovenijo, temveč bodo skušali prikazati tudi življenje Romov drugod po svetu ter njihovo umetnost in jezik. Oddajo bo pripravljalo 10 ustvarjalcev, ki so se pripravljali več mesecev.

Dotaknili se bodo tudi romske zgodovine in jo skušali predstaviti, razjasniti pa bodo skušali, kako je z romščino. Pirčeva je dodala, da je poznavanje romskega jezika veliko pripomore k razumevanju te etnične skupine. V oddaji bodo predstavili tudi romsko umetnost, ustvarjalnost pa bodo tudi spodbujali.

Marca prihodnje leto naj bi, po besedah direktorja Televizije Jožeta Možine, oddaja z romsko tematiko zaživela tudi na televiziji. Pirčeva pričakuje, da bodo v prihodnje sodelovali s televizijskimi ustvarjalci, saj kadrovski bazen ni ravno velik in se človek pri tovrstnih projektih srečuje z istimi obrazi.

Kmalu nova oddaja za Rome