Mladi forum SD-ja je pred kratkim ponovno potrdil Marka Kastelica za predsednika. Foto: MMC RTV SLO
Mladi forum SD-ja je pred kratkim ponovno potrdil Marka Kastelica za predsednika. Foto: MMC RTV SLO
Aleš Zalar
Objava LDS-ovega ministra Aleša Zalarja na spletnem omrežju Twitter. Foto: MMC RTV SLO

Svet Mladega foruma SD-ja je na razširjenem zasedanju, v okviru katerega je predsednik Mladega foruma Marko Kastelic članstvu pojasnil temeljne dileme trenutne notranjepolitične situacije, po temeljiti razpravi soglasno sprejel usmeritev in stališče za nadaljnje uveljavljanje progresivne politike v Sloveniji.

LDS-ov minister Aleš Zalar je prek spletnega omrežja Twitter sporočil: "Kaže, da vprašanje ni več, ali, temveč kdaj predčasne volitve."


"Ob zavedanju morda prezrtih dosežkov Socialnih demokratov in predsednika Boruta Pahorja, med katerimi velja izpostaviti zgodovinsko ureditev mejnega spora s Hrvaško in občuten dvig minimalne plače",
v Mladem forumu izražajo trdno podporo socialnodemokratski večini v vladi in državnem zboru pri izvrševanju temeljnih socialnodemokratskih politik za razvoj in napredek Slovenije.

"Socialni demokrati ne želimo za vsako ceno še naprej prevzemati odgovornosti za vodenje vlade in države, vendar pa se čutimo politično dolžni storiti vse, da se država ne znajde v politični krizi," se je SD odzval na Zaresov poziv po temeljiti rekonstrukciji. Zato Zares prosijo, naj želene spremembe v okviru vlade sporočijo čim prej, da bi se lahko vlada čim prej konsolidirala.

V trenutku, ko vlada v DZ-ju morebiti izgubi podporo za vodenje odgovorne in napredne levosredinske politike, pa v Mladem forumu podpirajo predčasne volitve, ki naj omogočijo državljankam in državljanom, da ponovno podelijo zaupanje za vodenje države, so še zapisali v podmladku SD-ja.

Po pozivih LDS-a in Zaresa k rekonstrukciji vlade je predsedstvo SD-ja v petek odločalo o mogočih scenarijih. Stranka SD bo skušala konsolidirati manjšinsko koalicijo, vendar za vsako ceno ne namerava ostati na oblasti, je med sejo predsedstva SD-ja dejal Pahor. Če možnosti za izvajanje potrebnih reform vlada nima, je po Pahorjevih besedah bolje, da znova preveri podporo ljudi na volitvah.