Koprivc je pred razpravo o interpelaciji dejal, da je velik sum korupcije v tem primeru viden iz aviona.

Koprivc meni, da si s sprejemom razpisa ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec kupuje podporo pri največji vladni stranki na današnji interpelaciji in da s tem rešuje svojo karierno prihodnost.

Po mnenju stranke SD je razpis prilagojen določenim visokim šolam, predvsem tistim, ki so blizu Janezu Janši in vladajoči stranki SDS. "Tukaj govorimo npr. o šoli za medije in novinarstvo, ki jo vodi Borut Rončevič, govorimo lahko o koncesiji za razpis področja zdravstva, ki ga od zasebnih fakultet izvaja edino t. i. Toplakova univerza," je dejal Koprivc. Dodal je, da je računsko sodišče že leta 2016 ocenilo, da so kriteriji za podeljevanje koncesij nejasni in se zato koncesij ne bo podeljevalo.

V obrazložitvi je zapisal, da "vse navedeno kaže na to, da bi v tem primeru lahko šlo za sum koruptivnega ravnanja s strani aktualne vlade ter predvsem s strani odgovorne ministrice Simone Kustec, saj so jasni znaki, da gre pri tej zadevi za politično motivirano, nestrokovno, netransparentno in partikularno odločitev, ki je namenjena pridobitvi koristi točno določenih političnih prijateljev strank aktualne vlade".

Vodja poslanske skupine Levice Matej T. Vatovec pa je o tem v izjavi za medije pred razpravo o interpelaciji dejal, da "dejansko ministrstvo za izobraževanje vodi nekdo drug, ne ministrica Kustec". V Levici vztrajajo, da bi ministrica morala biti branik javnega šolstva in tudi javnega visokošolskega izobraževanja. "Kar se dogaja zadnje čase, pa je resno uveljavljanje zelo jasnih in javnih teženj te koalicije po liberalizaciji, celo privatizaciji celotnega šolskega prostora," je povedal Vatovec.