Večino mest, kjer bodo silvestrovanja na prostem, bodo opolnoči razsvetlili ognjemeti. Foto: MMC RTV SLO
Večino mest, kjer bodo silvestrovanja na prostem, bodo opolnoči razsvetlili ognjemeti. Foto: MMC RTV SLO
Vreme
Če želite preveriti, kakšno bo vreme v vašem kraju, lahko to izveste tako, da svoj domači kraj poiščete na zemljevidu ali ga vpišete v iskalnik. (Za povečavo kliknite na sliko.) Foto: MMC RTV SLO

Policisti opozarjajo, da so za varnost prireditve zadolženi organizatorji. "Policisti so na posameznih prireditvenih prostorih navzoči in razporejeni tako, da bodo vizualno pokrivali čim večji del prireditvenega prostora," pravijo na generalni policijski upravi.

Tradicionalna silvestrovanja na prostem pripravljajo v Ljubljani, Mariboru, Celju, Velenju, Žalcu, Mozirju, na Ptuju, na Ravnah na Koroškem, v Črni na Koroškem, Slovenj Gradcu, Kranju, Tržiču, Škofji Loki, Radovljici, Kopru, Portorožu, Ajdovščini, Šempetru pri Gorici, Novi Gorici, Idriji, Tolminu, Kobaridu, Bovcu, Postojni, na Vrniki, v Ribnici, Novem mestu, Straži, Brežicah, Sevnici, Mokronogu, Trebnjem, Murski Soboti, Ljutomeru, Beltincih, Ormožu, v Svetem Tomažu, Vuzenici, Apačah, Ribnici na Pohorju, Radljah ob Dravi, Oplotnici, Slovenskih Konjicah, v občini Kozje, v Selnici ob Dravi, Račah itd.

Če želite preveriti, kakšno je (in še bo) vreme, si lahko pomagate z MMC-jevim vremenskim portalom.

Kot pravijo varuhi reda in miru, so vse njihove aktivnosti "usmerjene v zagotavljanje varnosti tako udeležencev prireditve kot preostalih državljanov in njihovega premoženja". Generalna policijska uprava sicer nima natančnega seznama silvestrovanj po Sloveniji, zato tudi ne vedo, koliko policistov na novo leto skupaj čaka "v družbi" veseljakov na prireditvenih prostorih.

In katere kršitve so zadnje ure starega in prve ure novega leta najpogostejše? "Iz preteklih izkušenj lahko povemo, da smo med tovrstnimi praznovanji zaznali kršitve, kot so neprimerno vedenje, pretepanje, točenje alkohola mladoletnim in pijanim osebam itd. Zaznali smo tudi tatvine premoženja (denarnic itd.)."

Ponoči bo dež večinoma ponehal
Vremenoslovci za zadnje ure leta napovedujejo oblačno vreme. Aktualna vremenska napoved namreč pravi: v severovzhodni Sloveniji sprva delno jasno, drugod oblačno. Padavine se bodo razširile nad večji del Slovenije. Vmes bodo tudi nevihte. Meja sneženja bo med 1200 in 1500 metri nadmorske višine. V noči na petek bo dež, razen na zahodu, večinoma ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, ob morju 8, najvišje dnevne od 4 do10 stopinj Celzija.