Foto:
Foto:
Skupščina je za novega predsednika tega organa izvolila Ivana Sisingerja.

K imenovanju mora dati soglasje še vlada. Minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Drobnič je v torek izrazil dvom v pravilnost postopka izbire. Opozoril je, da so od nekaterih kandidatov zahtevali predstavitev programa ali predstavitev vizije, od nekaterih kandidatov pa nič. Predsednik upravnega odbora Srečko Čater je očitke zavrnil.

Marijan Papež je na skupščini sicer dobil 18 glasov, proti njegovi izvolitvi je glasovalo 6 vladnih predstavnikov, eden pa se je glasovanja vzdržal.

Skupščina zavoda je izvolila tudi novega predsednika skupščine, ki je na predlog vlade postal Ivan Sisinger, sicer prvi predsednik DeSUS-a in nekdanji poslanec. Dobil je soglasno podporo članov skupščine.

Sprejet predlog letnega poročila
Skupščina je sprejela še predlog letnega poročila o poslovanju Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje v lanskem letu, ki ga je v obravnavo posredoval upravni odbor. Knjigovodski presežek zavoda je konec lanskega leta znašal 4,64 milijarde tolarjev, kar je 55 odstotkov več od načrtovanega. letno poročilo bo obravnaval tudi državni zbor.