Foto:
Foto:
Ali se bo dozdajšnji direktor Zpiza Janez Prijatelj ponovno prijavil na razpis, še ni znano.

Drobnič je pobudo za omenjeno zamenjavo napovedal že 19. januarja, torej malce za tem, ko skupščina na seji ni glasovala o predlogu, da bi Zpiz že ta mesec upokojencem izplačal 10.000 tolarjev predujma denarnega dodatka za rekreacijo za letošnje leto.

Člani skupščine so vladi na Drobničevo presenečenje predlagali, naj predlog pretehta. Drobnič je dejal, da vlada tega ne bo storila, saj je predlog koristen za upokojence. Zdajšnjih sedem predstavnikov vlade v skuščini Zpiza je imenovala še prejšnja vlada, o novih predstavnikih pa bo vlada odločala v četrtek.

Zpiz ponavlja razpis
Upravni odbor Zpiza je potrdil svojo odločitev, da za mesto generalnega direktorja objavi nov javni razpis. Člani upravnega odbora Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje se sicer ne strinjajo z obrazložitvijo vlade, zakaj ni dala soglasja k imenovanju Janeza Prijatelja za generalnega direktorja te ustanove, vendar pa ne želijo ustavljati dela zavoda.

Objavo novega razpisa so potrdili, ker si želijo pravočasno in legitimno imenovanje novega direktorja. Ni še znano, ali se bo zdajšnji direktor Janez Prijatelj ponovno prijavil na razpis.