Predsednica volilne komisije je bila kaznovana v višini koeficienta 0,75 povprečne bruto plače za preteklo leto. Foto: RTV SLO
Predsednica volilne komisije je bila kaznovana v višini koeficienta 0,75 povprečne bruto plače za preteklo leto. Foto: RTV SLO

Predsednici volilne komisije so naložili 930,60 evra kazni, študentskemu zboru ŠOU-a v Ljubljani pa predlagali, da jo v 30 dneh razreši s položaja.

Predsednica komisije na lastno pest izdala popravek razpisa volitev
In zakaj so kaznovali predsednico volilne komisije? "Iz razloga, ker je obdolžena na lastno pest dne 12. septembra 2008 izdala popravek razpisa volitev 2008/2009, pri čemer se je zavedala, da za takšno dejanje nima pooblastil, in je dejanje vseeno storila, zaradi česar je prišlo do prekoračitve pooblastil, ki jih ima na podlagi pravilnika ŠOU-a v Ljubljani. Prav tako je v obdobju od 5. do 12. septembra 2008 opustila ravnanje, da bi pozvala predsednika senata, da popravi razpis. Obdolženo se bremeni tudi interpretacije aktov ŠOU-a, za kar je pristojen zgolj Študentski zbor."

"Splošno znano dejstvo je, da so kršitve z zavrnitvijo kandidatur na šestih fakultetah, ker so bile poslane po priporočeni pošti, bile. O dogodkih se je z negativnim tonom veliko govorilo tudi v medijih. S tem je kršitev pustila dolgotrajne in težko odpravljive posledice na ugledu ŠOU-a," je v obrazložitvi odločbe zapisal senat ŠOU-a v Ljubljani.

Čas za nove štiri člane in predsednika komisije
Ker je predsednica volilne komisije v Ljubljani že podala odstopno izjavo in sta tako ravnala še dva člana omenjene komisije, je predsednik študentskega zbora že objavil razpis za zbiranje kandidatur za štiri člane in predsednika volilne komisije ŠOU-a v Ljubljani. Rok za oddajo kandidatur je ponedeljek, 22. december 2008.

M. N.