Foto:
Foto:
Interpelirana ministra Keber in Bohinc

Vladajoče stranke so se uspele dogovoriti, da se bo SLS do začetka tedna skušal sestati z obema ministroma.

Članom poslanske skupine bosta predstavila argumente, na podlagi česar bi lahko v ljudski stranki še spremenili stališče do interpelacij. Glede interpelacije proti Kebru v stranki še niso sprejeli dokončne odločitve. Kot je pojasnil Podobnik, bo zelo pomemben ministrov nastop na seji DZ-ja. SLS sicer ocenjuje, da se daje glasovanju o interpelaciji preveliko težo. Podobnik pričakuje, da bodo v koalicijskih strankah njihovo odločitev spoštovali, in dodaja, da naj SLS sprejmejo takšnega, kot je.

Rop želi, da SLS ostane v koaliciji
Premier Rop je ponovil stališče, da bo SLS s podporo kateri od interpelacij resno kršil koalicijsko pogodbo in bi tako sam odstopil od nje. Predsednik vlade si želi, da bi SLS ostal v koaliciji, vendar je zanj pomembno predvsem, da vlada ohrani zadostno večino v DZ-ju. Glede ravnanja LDS-a ob interpelaciji je Rop ponovil, da gre pri interpelacijah za politična konstrukta, za tipično predvolilno potezo, zato sta obe neutemeljeni.

Pahor: SLS naj se vzdrži
Predsednik ZLSD-ja Borut Pahor je Podobniku predlagal, naj se SLS pri glasovanju v DZ-ju vzdrži, kar bi sam razumel kot neko partnersko ravnanje. Kot je pojasnil, ima SLS stališče, ki ga je treba spoštovati, vseeno pa njihovi poslanci ne bi smeli podpreti razrešitve ministrov.

Na sestanku tudi oba ministra
Sestanka sta se udeležila tudi oba ministra. Keber je pojasnil, da je dobil podporo strank, od katerih je to pričakoval, od SLS-a pa je ni dobil. Bohinc je bil zadovoljen, da bo lahko SLS pred sejo DZ-ja z argumenti skušal prepričati, naj ga podpre.