Strojanovi že od lanskega božiča stanujejo v Rojah. Foto: RTV SLO
Strojanovi že od lanskega božiča stanujejo v Rojah. Foto: RTV SLO
Kdaj konec zgodbe o Strojanovih?

V pismu, ki ga je naslovil na predsednika za zaščito romske skupnosti Janeza Podobnika in direktorja urada za narodnosti Stanka Baluha, je zapisal, da bodo na morebitno preselitev počakali do konca leta, nato pa lahko sledi tudi tožba vlade. Ta naj bi Čeferinu že pred dvema mesecema zagotovila, da so stvari sklenjene in pripravljene na preselitev. Strojanovi na začasnem domu v ljubljanskih Rojah živijo že eno leto, čeprav je Podobnik zagotavljal, da bodo tam le do pomladi.

"Dogovori z vlado trajajo že nenavadno dolgo, že pred 2 mesecema so mi zagotovili, da so zadeve sklenjene," je za TV Slovenija dejal Čeferin.

"Kot že večkrat prej vam ponovno pišem v zvezi s problematiko družine Strojan," piše članom vlade Čeferin in nadaljuje: "Nato je bila komunikacija prekinjena, gospod Baluh pa na moje klice ne odgovarja več, kar po sms sporočilih mi pravi, da je zaseden."

Baluh pa je za TV Slovenija izrazil prepričanje, da bo družina že do novega leta lahko z oblastmi podpisala menjalno pogodbo. "So v tem vmesnem času potekali vsi upravni postopki za zamenjavo zemljišča oziroma za podpis menjalne pogodbe," pravi Baluh. "Sem trdno prepričan, da pred koncem, leta bomo zadevo zaključili in tudi podpisali menjalno pogodbo," še pojasnjuje direktorja urada za narodnosti.

M. R.

Kdaj konec zgodbe o Strojanovih?