Selinškova bo funkcijo nastopila 1. januarja. Foto: Informacijski pooblaščenec
Selinškova bo funkcijo nastopila 1. januarja. Foto: Informacijski pooblaščenec

Komisijo bodo tako po novem sestavljali njen predsednik Goran Klemenčič ter namestnika Rok Praprotnik in Selinškova.

V Türkovem uradu pojasnjujejo, da je Liljana Selinšek doktorica pravnih znanosti s področja kazenskega prava, trenutno pa je zaposlena kot svetovalka v uradu informacijskega pooblaščenca. Urad je ukaz o imenovanju že posredoval v objavo v uradnem listu, Selinškova pa bo funkcijo nastopila 1. januarja.

"Selinškova nedvomno sodi med najbolj prepoznavne pravne strokovnjake v Sloveniji s področja gospodarskega kazenskega prava in ima nesporne reference za omenjeno funkcijo. Njeno preteklo delo na raziskovalnem področju, na Pravni fakulteti v Mariboru ter pri informacijski pooblaščenki gotovo pomenijo dodano vrednost za nadaljnje delo Komisije," so ob njenem imenovanju zapisali v komisiji.

Prvotno za namestnika imenovan Končan
Türk je nove člane komisije sicer imenoval 7. septembra, za namestnika pa sta bila tedaj imenovana Praprotnik in ekonomist Jože Končan. Zadnji se je svoji funkciji odpovedal, saj je menil, da sta Klemenčič in Praprotnik politično profilirana. Predsednik je moral zato začeti postopke za imenovanje novega namestnika.