Ujčič zatrjuje, da je popolnoma neobremenjen s pripombami in kritikami, ki so po njegovem mnenju
Ujčič zatrjuje, da je popolnoma neobremenjen s pripombami in kritikami, ki so po njegovem mnenju "neumestne ter rezultat nepoznavanja stvari". Foto: BoBo

Ujčič, sicer tudi podžupan Mestne občine Maribor, se je za Večer odzval na očitke Društva novinarjev Slovenije, da je njegovo imenovanje na tako pomemben položaj v posmeh zavezam vlade o spoštovanju medijev in predvsem ustvarjalcem RTS, ki več mesecev zaman čakajo na plačilo za svoje delo. Po njegovih besedah bi brez njegovega prispevka in prispevka solastnikov imel RTS še večje težave. "Za RTS sem osebno kot solastnik dal vse svoje premoženje v minulih treh letih," je zatrdil.

Odpoved lastništvu ni Janševa zahteva
Odstopil je kot prokurist družbe, do prvega marca, ko bo nastopil funkcijo državnega sekretarja, pa bo razčistil še z lastniškim deležem. Ali ga bo prodal ali podaril, pa je po njegovih besedah odvisno od strateškega partnerja, ki bo zagotavljal razvoj televizije. Pravi, da mu predsednik vlade Janez Janša sicer ni postavil pogoja, da ne sme biti solastnik te televizije, ampak da sam noče imeti kakršnega koli vpliva, da "ne bodo za njim s prstom kazali".

Na vprašanje, ali se mu ne zdi neetično, da kot solastnik medija, ki tudi dolguje svojim zaposlenim in sodelavcem, postane državni sekretar v kabinetu premierja, je Ujčič odvrnil, da se mu to ne zdi sporno. Ob tem je ponovil, da je storil vse, kar je lahko. Zdaj pa je po njegovem mnenju odvisno od trga, pa tudi od odnosa države do programa posebnega pomena, ki ima svoje obveznosti, kako se bodo stvari odvijale naprej.

Ne bo več podžupan
V intervjuju za Večer je povedal še, da delo v kabinetu ni združljivo z delom podžupana, zato se poslavlja od podžupanske funkcije, še naprej pa bo ostal mestni svetnik.