Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Do večera so kabinsko žičnico popravili, tako da bo smučišče v ponedeljek normalno obratovalo.

O tem, da so že več ur na Krvavcu in čakajo na prevoz v dolino s kombiji, je medije obvestil eden izmed smučarjev in tudi posredoval fotografije.

Smučar je pozneje za STA navedel še, da so z avtobusom na Šenturški gori, med potjo pa so srečali tudi tri dodatne avtobuse, ki so vozili proti parkirišču na planini Jezerca. "So se zorganizirali, vendar s tri-, štiriurno zamudo," je sporočil smučar. Po njegovi oceni je bilo na planini Jezerca ob njihovem odhodu še za okoli dva avtobusa ljudi.

Trebušak je zvečer naknadno pojasnila, da se je okvara kabinske žičnice zgodila nekaj po 13. uri. Ljudi, ki so bili v kabinah, so s kabinsko žičnico postopoma prepeljali v dolino. Z žičnice jih torej ni bilo treba reševati. "Stali so deset minut, potem so se malo premaknili, pa deset minut stali, tako da večurnega stoječega čakanja v kabinah ni bilo," je povedala. Ko so bile vse kabine prazne, so poskušali žičnico popraviti, okoli 15. ure pa so ugotovili, da ne morejo odpraviti napake.

Tako je na Krvavcu ostala večina nedeljskih smučarjev in obiskovalcev. Do planine Jezerca so jih prepeljali s kombiji, od tam pa je v dolino vozilo pet avtobusov. "Ob 19.30 je zadnji avtobus prepeljal smučarje v dolino," je sporočila Trebušak.