Foto:
Foto:

Lužar, ki mu prejšnji direktor Milan Štimac ni prepustil ključev, je po vlomu v poslovne prostore družbe odkril, da je Štimac, ki medtem preživlja dopust na Hrvaškem, iz družbe odnesel dobesedno vse.

Lužar je povedal, da je bila iz podjetja poleg določenega premoženja odnesena tudi poslovna dokumentacija, poškodovani pa so bili tudi računalniški sistemi. Lužar je zato poklical policijo, ki se je nato v prostorih družbe zadrževala ves dan, vendar pa ni hotela dajati izjav.

Orion ostal brez sredstev?
Medtem je Lužar že zanikal zaostritev odnosov z bankami, kar bi lahko družbo pripeljalo do stečaja. Dejal je, da se Orion z Novo Ljubljansko banko že dogovarja za odobritev novih posojil.

Na Zvezi bank v Celovcu pa niso želeli potrditi novice, da so kot ena največjih upnic Orionu po božičnih praznikih odpovedali vsa dana posojila in v 14 dneh zahtevali vračilo vseh terjatev.

Milan Štimac je bil s sklepom septembrske skupščine Oriona imenovan na mesto prejšnjega direktorja Lužarja. Vendar pa je okrožno sodišče v Ljubljani konec decembra začasno odredilo razveljavitev tega sklepa skupščine, tako da je direktor razvpite družbe spet postal Lužar.