Foto: BoBo
Foto: BoBo

Kljub temu pa bodo stranke na upravnih enotah in na finančni upravi lahko uredile najnujnejše zadeve.

Po vladnem odloku bodo organi državne uprave do 4. januarja opravljali samo nujne naloge. Mednje sodi tudi finančna uprava, ki se v teh mesecih ukvarja tudi z vlogami za uveljavljanje pravic iz interventnih zakonov za omilitev posledic epidemije covida-19.

Stojan Glavač s Fursa vse davčne zavezance poziva, naj v teh dneh, pa tudi sicer, čim več zadev uredijo prek sistema e-davki. "Če nimajo e-davkov in ne morejo na tak način oddajati vlog, potem jo lahko oddajo po pošti. Obisk finančnega urada je rezerviran za res izjemne primere, pa še v tem primeru prosimo, če prej zavezanci pokličejo na finančni urad in se o morebitnem osebnem obisku prej dogovorijo po telefonu."

Sorodna novica Janša: "Prezgodaj za odgovor, ali bo vrnitev v šolo mogoča 4. januarja ali ne"

Tudi na upravnih enotah bo mogoče urediti vse nujne zadeve, pojasnjuje načelnik Upravne enote Ljubljana Bojan Babič: "Se pravi od zamenjav osebnih dokumentov, vozniških dovoljenj do podobnega, kar je nujno. Lahko opravljajo tudi druge nujne zadeve, a le po predhodnem naročilu."

Zaradi zmanjšanega števila zaposlenih in zaprtja nekaterih krajevnih uradov upravnih enot med prazniki pa se kljub temu lahko zgodi, da boste prosti termin dobili šele prihodnje leto.