Grims Vajglu očita požvižganje na poslovnik in ustavna določila. Foto: MMC RTV SLO
Grims Vajglu očita požvižganje na poslovnik in ustavna določila. Foto: MMC RTV SLO

Sklic izredne seje so zahtevali poslanci SDS-a, SNS-a in SLS-a, govora pa bi bilo o izbrisanih in odškodninah zanje. Grims meni, da so Vajglove obljube izbrisanim nepojmljiv škandal, z zavrnitvijo izredne seje pa se Vajgl požvižga na poslovnik in ustavna določila, še razlaga poslanec Slovenske demokratske stranke.

Grims je dejal, da se mu zdi nedopustno, da nekdo v imenu Slovenije in vseh njenih institucij nekaj obljublja v tujino. "To je nekaj, kar že presega svoje meje in zaradi česar javno trdim, da Slovenija od teh trenutkov naprej očitno ni več demokratična država," je odločen Branko Grims.

Napoved izredne seje DZ-ja
Vajgla tukaj obtožuje pravnega neznanja in ignorance ter napoveduje sklic izredne seje državnega zbora. Ob tem je še dodal, da ni le Vajgl odgovoren za zavrnitev sklica seje, temveč tudi predsednik državnega zbora Pavel Gantar in celotna koalicija, ki so bili o dogajanju seznanjeni in so to tolerirali.

Koliko bi znašale odškodnine?
SDS, SNS in SLS so bile za sklic izredne seje po obljubi o odškodninah. Grims razlaga, da če bi vzeli najvišji vloženi zahtevek za odškodnino in to pomnožili z 18.400, kolikor je izbrisanih in bi sodišče nato priznalo le deset odstotkov tega zneska, bi to še vedno znašalo dve milijardi evrov.

To pa je dva in pol krat več kot vsi ukrepi, ki jih je vlada predlagala na ponedeljkovi izredni seji o gospodarski krizi. "To seveda pove, kako lahkomisleno in kako neverjetno neodgovorno je ravnanje sedanje koalicije, ne samo v luči etike, ampak tudi v luči prihajajočega izziva za slovensko gospodarstvo," je zaključil.

S. Z.